I Sveriges äldsta stiftsstad är historien ständigt närvarande. Staden var tidigt en pilgrims- och vallfartsort och blev således en viktig komponent i bildandet av Sverige. Biblioteket ansvarar fortfarande för några av landets mest unika bokskatter där Sveriges äldsta bok, Skaramissalet, är en av många rariteter. I Skara samverkar förvaltningen med andra kulturverksamheter som Skara skolscen och Västergötlands museum.

Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för bibliotek, kultur och fritidsverksamhet. Verksamheterna styrs av kultur- och fritidsnämnden.

Stifts- och landsbiblioteket är ett av Sveriges äldsta bibliotek och räknar sitt ursprung i det tusenåriga stiftet. Verksamheten på Stifts- och landsbiblioteket bedrivs i två bibliotek; folkbibliotek och forskningsbibliotek, med delvis olika verksamhetsuppdrag. Biblioteket bedriver programverksamhet och viktigt samarbete med barn- och utbildningsförvaltningen samt med omsorgsförvaltningen.

Din uppgift

Ditt uppdrag är att leda och utveckla biblioteksverksamheten och du har ansvar för personal, ekonomi och arbetsmiljö. Du driver förbättringsarbete tillsammans med personalen. I arbetet ingår även att på regional och nationell nivå vara delaktig i utvecklingsfrågor samt att bedriva omvärldsbevakning.

Kvalifikationer

Du har en akademisk examen inom biblioteks- och informationsvetenskap eller annan likvärdig utbildning. Du har goda ledaregenskaper och förmåga att inspirera och leda medarbetarna mot verksamhetens mål. Du har förmåga till helhetssyn, är utvecklingsinriktad och förmår att tänka övergripande och strategiskt. Din ledarstil präglas av tydlighet, integritet, öppenhet och stort engagemang för verksamheten. Du är en duktig kommunikatör i tal och skrift och behärskar moderna IT-verktyg. Du är duktig på att skapa och utveckla professionella nätverk på lokal och regional nivå. Du har förmåga att följa utvecklingen inom biblioteksområdet.

Villkor

Anställningen är tillsvidare på heltid och påbörjas enligt överenskommelse.

Intresseanmälan

Rekryteringen sker i samarbete med INTEND.
Välkommen med din intresseanmälan senast 2015-02-28 via www.intendab.com

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning/månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Skara
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Kontakt
  • Ivan Madunic, INTEND, ivan@intendab.com, 0705-320816
  • Anna Magnusson, INTEND, anna@intendab.com, 0730-322086
Facklig företrädare
  • Nås via kommunens växel, 0511-32000
Publicerat 2015-02-02
Sista ansökningsdag 2015-02-28

Tillbaka till lediga jobb