Skara kommun, Omsorgsförvaltningen

Tillsammans ger vi vård och stöd till invånare som av olika skäl behöver det. I verksamheten ingår exempelvis särskilda boenden, socialtjänst, hemtjänst, personlig assistans och anhörigstöd. Vi sätter individen i fokus och har ett gott bemötande. Vi tar tillvara på önskemål från de vi finns till för och deras anhöriga. Med ett respektfullt och lyhört bemötande bygger vi trygghet och kvalitet i verksamheten.

Till vår hjälp har vi våra ledord
Tillsammans och framåt - Mod och initiativ - Engagemang och service

Ditt uppdrag

Arbetsmarknadsenheten Spektra är organiserat inom omsorgsförvaltningen i Skara kommun. Målet för verksamheten är att vägleda Skaramedborgare utan egen försörjning till egen inkomst. Parallellt arbetar Arbetsmarknadsenheten Spektra för att utveckla och upprätthålla en god kommunikation och servicenivå inom det lokala näringslivet.
På enheten arbetar 13 Arbetsmarknadskonsulenter, administratör och enhetschef. Samtliga har den gemensamma värderingen att delaktighet och arbete ger ett bättre samhälle. Vi söker därför dig som också inspireras av att stärka individens möjligheter på arbetsmarknaden.

Arbetsuppgifter

Rollen som Arbetsmarknadskonsulent rymmer olika inbördes uppdrag. Behovet för närvarande är inom den delprocess vi kallar ”planering/uppföljning”. Inom denna process kommer du att arbeta för att tillsammans med individen komma fram till en aktiv arbetsmarknadsplanering som syftar till självförsörjning genom arbete eller studier. Du kommer att med hjälp av individuella planeringar se till att den sökande sätter upp både kortsiktiga och långsiktiga mål för att nå en egen försörjning.

Dina dagliga arbetsuppgifter sker i nära samverkan med din arbetsgrupp och andra samverkanspartners. Då mycket av arbetet sker i samverkan krävs det att du är bra på samarbete och ser fördelar med samverkan.

Stor del av arbetet innebär planeringar och uppföljningar med arbetssökande. Detta sker både i individuella möten och i grupp. Båda situationer ingår i uppdraget. Din förmåga att kommunicera pedagogiskt är därför ditt viktigaste arbetsredskap och därmed en erfarenhet vi sätter stort värde på.
I arbetet ingår också en hel del dokumentation i verksamhetssystem (ProCapita) samt Excell.

Arbetet förutsätter att du har tillit till individens egen förmåga, upplever att ställa krav är något positivt och att du i ord och handling kan förmedla det.

Kvalifikationer

Vi söker dig med en högskoleutbildning som arbetsgivaren finner lämplig och stort intresse för arbetsmarknads- och utbildningsfrågor. Erfarenhet av arbetsmarknadsarbete är meriterande.
Arbetsuppgifterna är strukturerade och processtyrda men du behöver ändå ha förmågan att fatta självständiga beslut och organisera ditt arbete. Mycket av arbetsuppgifterna kräver också en god förmåga till samverkan, både internt på arbetsplatsen och med myndigheter. Du bör vara trygg i dig själv, ha social kompetens och förmåga att skapa engagemang. Vi vill också att du är målinriktad och van vid att kunna leverera resultat. Datavana och förmåga att uttrycka dig i tal och skrift är av vikt.

Arbetet sker inom en given ram som du behöver ha inställningen att förstå men samtidigt ha ett driv att utveckla tillsammans med arbetsplatsen. Arbetsmarknadsenhetens Spektra har ambitionen att ständigt utvecklas i relation till omvärlden.
Du behöver ha förmågan att se till detaljer men samtidigt kunna se saker i ett större sammanhang. Du kommer möta personer i olika situationer och med olika förutsättningar. Därför behöver du kunna anpassa ditt bemötande utifrån personen du möter på ett serviceorienterat och professionellt sätt, du behöver därtill ha ett gott tålamod och kunna hantera andra människors känslor. I dessa arbetsuppgifter är problemlösningsförmåga, flexibilitet och kreativitet goda egenskaper.

Villkor

Tjänsten är ett vikariat på heltid till 2022-06-31. Eventuellt möjlighet till förlängning.
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Vem är du?
Genom samarbete, nytänkande och ett stort servicefokus vill du vara med och utveckla Skara kommun till att bli en bättre stad att bo, leva och verka i.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig en nära organisation där du har möjlighet till utveckling. Vi är professionella med stort servicefokus. Vi vågar genom att ta för oss och vill hela tiden bli bättre. Hos oss har du rätt till en rökfri arbetstid. Tillsammans skapar vi ett bättre Skara!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enl överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Skara
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/29
Kontakt
  • Carl Marvén Enhetschef, 0511-324 22
Facklig företrädare
  • Yohannes Abebe Vision, 0511-327 58
Publicerat 2021-03-08
Sista ansökningsdag 2021-03-26

Tillbaka till lediga jobb