Skara kommun, Barn och utbildningsförvaltningen

Vi är en skolkommun i framkant med kunskap för hela livet. Förvaltningen ansvarar för barnomsorg och utbildning från förskola till vuxenutbildning. I verksamheten ingår tydliga inslag av entreprenörskap men också musik- och kulturskolan, ungdomens hus och elevhälsan. I kommunen finns en lång tradition av utbildning och förutom ett av Sveriges äldsta läroverk från 1641 finns också Sveriges lantbruksuniversitet, Skara skolscen och Axevalla hästcentrum.

Katedralskolan är en av landets äldsta gymnasieskolor. I vårt utbud finns yrkesprogram, teoretiska nationella program, introduktionsprogrammen samt det internationella programmet IB (International Baccalaureate).

Till stöd i vårt arbete har vi våra ledord
Tillsammans och framåt - Mod och initiativ - Engagemang och service

Vi söker nu en ny medarbetare till vårt teknikprogram med inriktning informations- och medieteknik som drivs mot tillämpningsområden inom spelutveckling.

Ditt uppdrag

Du ansvarar bland annat för undervisning i programmering, webbutveckling och dator- och kommunikationsteknik, både på programmet och eventuellt på individuella val. 

Arbetet i stort innefattar planering, genomförande, uppföljning, utvärdering och utveckling av undervisningen och programmet, samt mentorskap och arbete kring programmets elever.

För att arbeta som lärare på Teknikprogrammet behöver du:

  • Vara legitimerad lärare med behörighet inom programmering, webbutveckling och dator- och kommunikationsteknik.
  • Ha en kreativ förmåga, tänka nytt och våga ta initiativ.
  • Vara en trygg pedagogisk ledare.
  • Ha god förmåga att ta olika perspektiv.
  • Ha god förmåga att strukturera, planera, organisera och följa upp det pedagogiska arbetet utifrån de styrdokument som finns.
  • Ha god förmåga att skapa respektfulla relationer med elever, föräldrar och kollegor.

Erfarenhet av spelutveckling ser vi som meriterande.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Vem är du?
Genom samarbete, nytänkande och ett stort servicefokus vill du vara med och utveckla Skara kommun till att bli en bättre stad att bo, leva och verka i.

Skara kommun värdesätter att du har en medvetenhet kring att skolan är till för alla och att uppdraget som pedagog är att möta alla oavsett förmågor, bakgrund och sociala/ekonomiska möjligheter.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig en nära organisation där du har möjlighet till utveckling. Vi är professionella med stort servicefokus. Vi vågar genom att ta för oss och vill hela tiden bli bättre. Hos oss har du rätt till en rökfri arbetstid.

Tillsammans skapar vi ett bättre Skara!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därmed bestämt kontakt med rekryteringssajter, mediesäljare och liknande

Anställningsvillkor

Anställningen är en tillsvidareanställning på 100%. Det är en ferietjänst med tillträde 2021-08-10 eller enligt överenskommelse.

Registerutdrag

Skara kommun vill stärka skyddet för barn och elever och tillämpar en utökning av det lagstadgade registerskyddet (lagen om registerkontroll 2000:873). Registerkontroll görs för all personal som anställs eller ska göra praktik inom Barn- och utbildningsförvaltningen. Blir du aktuell för tjänsten ska du kunna lämna in ett registerutdrag från Polisens belastningsregister. Registerutdraget ska gälla för anställning inom förskola, skola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet. Blankett för att beställa ett registerutdrag finns att ladda ner från webbplatsen http://www.polisen.se/service

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-08-10
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Skara
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/20
Kontakt
  • Patrik Olofsson, 0511-32351
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare nås via kommunens växel, 0511-320 00
Publicerat 2021-03-04
Sista ansökningsdag 2021-03-18

Tillbaka till lediga jobb