Skara kommun, Förvaltningen för Service och Teknik

Förvaltningen för Service och teknik strävar efter att vara den självklara samarbetspartnern för de som bor och verkar i Skara och Götene kommun. Vi ansvarar för lokalvård, kost, fastigheter, gator och parker.

Beskrivning

Energirådgivning västra Skaraborg är en kommunal samverkan mellan Essunga, Grästorp, Götene, Skara och Vara som finansieras av Energimyndigheten. Vi erbjuder kostnadsfri och opartisk rådgivning om energieffektivisering och förnybar energi till företag, föreningar och privatpersoner

Energi- och klimatrådgivningen syftar till att främja en effektiv och miljöanpassad användning av energi och minska energianvändningens klimatpåverkan samt bidra till att energi- och klimatpolitiska mål uppnås. Vi förmedlar lokalt och regionalt anpassad kunskap om energianvändning och dess klimatpåverkan samt om förutsättningar för energieffektivisering. Energi- och klimatrådgivningen syftar i första hand till att sprida kunskap och opartisk rådgivning så att energi- och klimatsmarta lösningar kan väljas.

Nu söker vi en ny energi- och klimatrådgivare. Vi erbjuder dig ett arbete i lag med en kollega. Arbetet präglas av gemensamt ansvarstagande och en helhetssyn i arbetet.

Arbetsuppgifter

Arbetet består av olika delar så som rådgivning, kunskapsförmedling, deltagande i utåtriktade aktiviteter så som mässor och andra arrangemang. Ditt huvudfokus blir att besvara inkommande förfrågningar samt bedriva uppsökande verksamhet gentemot företag, föreningar och privatpersoner. Du behöver också omvärldsbevaka inom energi- och klimatområdet samt samverka med aktörer i olika projekt.

För ytterligare information om energirådgivningen i Sverige, besök gärna: www.energimyndigheten.se

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lämplig utbildning med inriktning mot energiteknik och – effektivisering eller förnybar energi på högskolenivå, alternativt KYH och/eller annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som relevant. Meriterande är dokumenterad kunskap och erfarenhet inom energiområdet och av energieffektivisering i företag eller organisationer.

Förutom tekniska kunskaper krävs bred kunskap och ett intresse för hela hållbarhetsområdet. Kunskaper inom området inhämtade från andra engagemang än arbetslivet är meriterande.

I rollen som energi- och klimatrådgivare behöver du vara lösningsfokuserad, analytisk, kreativ och kommunikativ och på ett enkelt och begripligt sätt, både muntligt och skriftligt, kunna förmedla målgruppsanpassad kunskap på olika nivåer.

Viktigt för tjänsten är att du har lätt för att samarbeta, kan arbeta självständigt och har förmågan att strukturera, planera, administrera samt organisera ditt arbete.

Då stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper ser vi gärna en person som har lätt för att skapa förtroende och som är både drivande och lyhörd.

God datorvana samt förmåga att utrycka sig på svenska språket i tal och skrift är ett krav för tjänsten.

Meriterande är engelska i tal och skrift.

B-körkort är ett krav.Villkor

Tjänsten är för närvarande placerad hos Skara kommun, men andra alternativ kan bli möjliga vid en eventuell förlängning.

Tjänsten är en tidsbegränsad projektanställning på 50% tom 20201231 med möjlighet till förlängning eller utökning till 75%. En förutsättning för tjänsten är att energimyndigheten beviljar ansökta medel.

Intervjuer sker fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagenAnställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Skara
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/180
Kontakt
  • Pontus Düring Förvaltningschef, 072-193 44 38
  • Camilla Funke, 0511-32577
Facklig företrädare
  • Nås genom kommunens växel, 0511-320 00
Publicerat 2019-11-08
Sista ansökningsdag 2019-11-22

Tillbaka till lediga jobb