Skara kommun, Kommunledningsförvaltningen

Beskrivning

Kommunledningsförvaltningen består av avdelningen för kommunikation, kultur och fritid samt flera enheter; kansli, ekonomi, HR, utveckling, plan- och bygg och miljö. Förvaltningen har ca 90 medarbetare. Utvecklingsenheten arbetar på uppdrag av Kommunstyrelsen med kommunövergripande utvecklingsarbete i riktning mot Skara kommuns vision och mål.

Skara kommun är en levande stad mitt i Skaraborg med sagolik natur, hisnande historia och ett kulturliv utöver det vanliga.

Vi som arbetar i Skara kommun är till för de som bor, besöker och verkar här och all vår verksamhet syftar till att skapa det goda livet för invånarna.

I visionen är en välfärd med god kvalitet självklar 2025 och tillsammans

med stolthet, livsstilen som konkurrenskraft, entreprenörskap och hållbarhet är

Skara en attraktiv kommun att leva och bo i.

Till vår hjälp har vi våra ledord: Tillsammans och framåt - Mod och initiativ – Engagemang och service

Brinner du för utveckling och vill vara med och göra skillnad? Vi söker nu en Näringslivsstrateg 

Samverkan mellan företag och samhälle lägger grunden för tillväxt och hållbar samhällsutveckling. I Skara kommun har näringslivsfrågorna hög prioritet. Med fokus på utveckling och hållbar tillväxt arbetar Utvecklingsenheten med sikte på framtiden där den efterfrågade tjänsten kommer att ha en central roll.

Arbetsuppgifter

Arbetet omfattar kontakter med det lokala näringslivet och dess organisationer, kommunens verksamheter samt i nätverk på Skaraborgs-, region- och nationell nivå. Rollen innebär också att leda förbättringsarbete inom kommunens verksamheter för att på ett effektivt sätt kunna möta behov och efterfrågan från företag och andra externa kunder.  

Som Näringslivsstrateg har du det samordnande och övergripande ansvaret för att driva kommunens arbete med näringslivsutveckling. Som Näringslivsstrateg arbetar du med såväl strategiska som praktiska frågor kopplade till kommunens långsiktiga tillväxtarbete och näringslivsutveckling.

Som Näringslivsstrateg förväntas du

  • bygga relationer för ett gott företagsklimat
  • arbeta med processutveckling som möter efterfrågan och behov
  • skapa förutsättningar för nya etableringar
  • stimulera nyföretagande
  • arbeta med kompetensförsörjningsfrågor
  • genomföra olika typer av näringslivsfrämjande aktiviteter/insatser
  • verka för en långsiktig hållbar tillväxt

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen har du för uppdraget, relevant universitets- eller högskoleutbildning och erfarenhet av att driva utvecklingsarbete. Du har ett genuint intresse av näringslivsutveckling, goda kunskaper både om den offentliga sektorns och näringslivets villkor samt är lyhörd för vad som händer i vår omvärld som påverkar kommunens tillväxt.

Positivt är om du har vana att arbeta med samhällsutveckling ur ett bredare perspektiv.

Vi ser gärna att du har vana av att hantera media och kommunikationsfrågor och att du trivs med att vara synlig och publik.

Vem är du? Då rollen innebär mycket självständigt arbete krävs stor drivkraft och utvecklingsfokus. Vi söker dig som vågar pröva nya vägar samtidigt som du är lyhörd.

Du har lätt för att kommunicera och föra dialog på varierande nivåer inom olika typer av organisationer och god förmåga att skapa förtroende och tillit.

Vi förutsätter att du har en personlig mognad med god självkännedom och förmåga att prioritera.

Du har förståelse för vad det innebär att jobba inom offentlig sektor samt har kapacitet att se helheter och planerar långsiktigt, samtidigt som du kan växla mellan strategiskt och operativt perspektiv.

Att du har mycket god förmåga att samarbeta ser vi som en självklarhet!

Villkor

Vi erbjuder dig Ett arbete där du själv får möjligheten att växa samtidigt som du bidrar till att skapa välfärd. Där du har möjlighet att påverka och göra skillnad för såväl medborgare, företagare och medarbetare. Vi erbjuder dig en stimulerande arbetsplats där du kan utvecklas och där vi tillsammans bidrar till att uppfylla kommunens vision.

Din arbetsplats är ett nytt modernt stadshus mitt i centrum där vi arbetar aktivitetsbaserat.

Hos oss har du rätt till rökfri arbetstid, friskvårdsbidrag samt möjlighet till semesterväxling.

Välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer ske löpande, tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Skara
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/167
Kontakt
  • Carolina Esping Utvecklingschef, 0511-32437
  • Gustaf Olsson Kommundirektör, 0511-32427
Facklig företrädare
  • Nås via kommunens växel, 0511-320 00
Publicerat 2019-10-15
Sista ansökningsdag 2019-11-05

Tillbaka till lediga jobb