Skara kommun, Barn och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsförvaltningen arbetar för att ge barn och elever bästa möjliga kvalitet på utbildning. Vi arbetar tillsammans och framåt på ett hållbart och långsiktigt sätt samt värdesätter organisationens samlade kompetens.
Vi ser vikten av att utgå från barn och elevers motivation och intresse, lära tillsammans och tänka kreativt. Att dra nytta av den digitala teknikutvecklingen samt öppna upp för olika lärmiljöer är en självklarhet för oss.

Till stöd i vårt arbete har vi våra ledord
Tillsammans och framåt - Mod och initiativ - Engagemang och service

Nu söker vi ny medarbetare till vår verksamhet på Källeskolan!

Ditt uppdrag

Att alla elever ska utvecklas så långt som möjligt är det viktigaste för oss. Vi vill utmana och stödja eleverna i deras kunskapsutveckling och socialt. Vi tror på att dela våra goda kunskaper och erfarenheter med varandra. För att öka skolans kompetens ytterligare söker vi nu en lärare/speciallärare som har inriktat sig mot neuropsykiatriska funktionshinder. Vi vill att du arbetar direkt med våra elever och att du i arbetslaget är med och utvecklas tillsammans.

Uppdraget innefattar planering, genomförande, uppföljning, utvärdering och utveckling av undervisningen. Du arbetar med IKT i det dagliga arbetet. Du kommer att ingå i ett arbetslag tillsammans med andra pedagoger.

Du är legitimerad lärare och vidareutbildad till speciallärare och det är fördelaktigt att du har erfarenhet av arbete med NPF-diagnoser och att du därigenom har förmåga att motivera och skapa lärande och lärmiljöer som präglas av inkludering, variation och interaktivitet. Du har förmåga att möta varje elev och utgå från det som fungerar.

För oss är det viktigt att vi reflekterar och analyserar vår undervisning – att detta är en naturlig del av yrkespraktiken. Vi har ett stort engagemang i klassrummet och förväntar oss att detta ska fortsätta och att du är en naturlig del av detta.

För att arbeta som lärare i Skara kommun behöver du

  • Vara legitimerad lärare inom grundskolans F-6.
  • Ha en kreativ förmåga, tänka nytt och våga ta initiativ.
  • Vara en trygg och tydlig pedagogisk ledare.
  • Ha god förmåga att strukturera, planera, organisera och följa upp det pedagogiska arbetet utifrån de styrdokument som finns.
  • Ha god förmåga att skapa respektfulla relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Intervjuer och urval kan komma att ske under ansökningstiden.


Vem är du?

Genom samarbete, nytänkande och ett stort servicefokus vill du vara med och utveckla Skara kommun till att bli en bättre stad att bo, leva och verka i.

Du har en medvetenhet kring att skolan är till för alla och att uppdraget som pedagog innebär att möta alla oavsett förmågor, bakgrund och sociala/ekonomiska möjligheter.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig en nära organisation där du har möjlighet till utveckling. Vi är professionella med stort servicefokus. Vi vågar genom att ta för oss och vill hela tiden bli bättre. I Skara kommun satsar vi på det hållbara yrkeslivet, här har vi rökfri arbetstid, förmåliga friskvårdsförmåner och föreläsningar inom hälsa.

Tillsammans skapar vi ett bättre Skara!

Anställningsvillkor
Anställningen är tillsvidare på heltid med ferietjänst, tillträde till höstterminen 2018 eller enligt överenskommelse.

Registerutdrag

Skara kommun vill stärka skyddet för barn och elever och tillämpar en utökning av det lagstadgade registerskyddet (lagen om registerkontroll 2000:873). Registerkontroll görs för all personal som anställs eller ska göra praktik inom Barn- och utbildningsförvaltningen. Blir du aktuell för tjänsten ska du kunna lämna in ett registerutdrag från Polisens belastningsregister. Registerutdraget ska gälla för anställning inom förskola, skola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet. Blankett för att beställa ett registerutdrag finns att ladda ner från webbplatsen http://www.polisen.se/service

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Höstterminen 2019 eller enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Skara
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/81
Kontakt
  • Patrik Lernberg, rektor Källeskolan, 0511-322 49, patrik.lernberg@skara.se
  • Carl Liwell, rektor Källeskolan, 0511-322 64, carl.liwell@skara.se
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare nås via kommunens växel, 0511-320 00
Publicerat 2019-04-15
Sista ansökningsdag 2019-05-15

Tillbaka till lediga jobb