Skara kommun, Omsorgsförvaltningen

Omsorgsförvaltningen har ett viktigt uppdrag, att erbjuda omsorg, stöd och service till kommunens invånare, och arbetar för att ligga i framkant bl.a. när det gäller teknik och utveckling.

Till vår hjälp har vi våra ledord
Tillsammans och framåt - Mod och initiativ - Engagemang och service

Barn- och ungdomsenheterna

Genom ökad bemanning, nära arbetsledning, god introduktion, stabilitet och ett utvecklat arbetssätt ser vi till att det viktiga arbetet med samhällets mest utsatta barn och ungdomar ges förutsättningar att bli precis så som det ska vara - hoppfullt, möjligt, utvecklande och spännande. Under 2018 har socialsekreterarna och familjebehandlarna implementerat Samarbete för trygghet som gemensam metod och  förhållningssätt. Nya medarbetare utbildas som del i introduktionen i metoden.

Skara kommun har en väl utbyggd öppenvård inom den sociala barn- och ungdomsvården. Barn- och ungdomsenheten, resurs består av 10 familjebehandlare och 3 familjehemssekreterare.

Genom arbetstyngdsmätning som genomförs tre gånger per år kontrolleras arbetstyngden för varje socialsekreterare för att ligga på en rimlig nivå. Detta för att främja möjligheten att utföra ett socialt förändringsarbete med god kvalité.


Barn- och unga myndighet ansvarar för utredning och uppföljning av insatser till barn, ungdomar och deras föräldrar. Enheten består av två 1:e socialsekreterare och tretton socialsekreterare. 1:e socialsekreterare fördelar ärenden och ger nära arbets- och metodhandledning individuellt och i grupp och har en hög tillgänglighet. Sex socialsekreterare tar emot ansökningar/anmälningar, förhandsbedömer och utreder. En socialsekreterare handlägger ärenden med ensamkommande barn. Fyra socialsekreterare har som uppgift att följa upp familjehemsplaceringar och två arbetar med uppföljning av HVB- och jourplaceringar samt öppenvårdsinsatser. 

Ditt uppdrag

En av de socialsekreterare som arbetar med utredning kommer skifta arbetsuppgifter och arbeta med uppföljning av familjehemsplacerade barn vilket gör att vi behöver rekrytera en socialsekreterare för utredning. Med ett förhållningssätt som innebär att familjen och dess nätverk görs delaktiga i säkerhetsplanering och trygghetsskapande insatser utifrån barnens rättigheter finns ett stort utrymme för kreativt socialt arbete redan i den utredande fasen. 

Arbetet är utmanande, omväxlande och i ständig utveckling och du kommer till en arbetsgrupp med många erfarna socialsekreterare som innebär att det finns ett gott kollegialt stöd. 

För att lyckas i rollen behöver du

  • Socionomutbildning eller utbildning som motsvarar kraven i socialstyrelsens föreskrift om behörighet att handlägga barn- och ungdomsärenden.
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
  • Vara flexibel och stresstålig
  • Vara samarbetsinriktad men även ha förmågan att arbeta självständigt
  • Kunna se möjligheter istället för hinder
  • B-körkort

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet

Vem är du?
Genom samarbete, nytänkande och ett stort servicefokus vill du vara med och utveckla Skara kommun till att bli en bättre stad att bo, leva och verka i.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig en nära organisation där du har möjlighet till utveckling. Vi är professionella med stort servicefokus. Vi vågar genom att ta för oss och vill hela tiden bli bättre. Hos oss har du rätt till en rökfri arbetstid. Tillsammans skapar vi ett bättre Skara!

Villkor

Tjänsten är tillsvidare och heltid med tillträde enligt överenskommelse. Urvalsprocessen påbörjas omgående och pågår löpande under hela ansökningstiden.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Skara
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/25
Kontakt
  • P-G Lundén, Enhetschef, 0511-32522
Facklig företrädare
  • Facklig företrädare nås via kommunens växel, 0511-320 00
Publicerat 2019-02-11
Sista ansökningsdag 2019-03-11

Tillbaka till lediga jobb