Skara kommun, Barn och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsförvaltningen arbetar för att ge barn och elever bästa möjliga kvalitet på utbildning. Vi arbetar tillsammans och framåt på ett hållbart och långsiktigt sätt samt värdesätter organisationens samlade kompetens.
Vi ser vikten av att utgå från barn och elevers motivation och intresse, lära tillsammans och tänka kreativt. Att dra nytta av den digitala teknikutvecklingen samt öppna upp för olika lärmiljöer är en självklarhet för oss.

Till vår hjälp har vi våra ledord

Tillsammans och framåt - Mod och initiativ - Engagemang och service

I Skara finns 14 kommunala förskolor. Nu söker vi två utbildade barnskötare, en till förskolan Rödklövern och en till förskolan Källeboda. Förskolorna är belägna i centrala Skara. Det är tidsbegränsade anställningar där du bland annat kommer att arbeta med barn med särskilda behov.

Är du rätt person? Varmt välkommen med din ansökan!

Du kan läsa mer om våra förskolor här: Kommunala förskolor - Skara kommun

Ditt uppdrag

Förskolan ska stimulera barns utveckling och lärande samt erbjuda barnen en trygg omsorg. Förskolan ska främja allsidiga kontakter och social gemenskap och förbereda barnen för fortsatt utbildning.

Som barnskötare inom verksamheten ansvarar du för att barnen får en trygg, utvecklande, stimulerande och lärorik vistelse på förskolan. Förekommande arbetsuppgifter är bland annat att barnen stimuleras inomhus såväl som utomhus. En del i ditt uppdrag är att arbeta med barn med särskilda behov.

Vi söker dig som:

  • Är utbildad barnskötare eller har motsvarande utbildning eller erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms likvärdig.
  • Har erfarenhet av liknande arbete som barnskötare eller erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms likvärdig.
  • Är en trygg person som gillar att jobba med barn och har fokus både på lärande och omsorg samt förmåga att stimulera barn i olika åldrar.
  • Har förmågan att samarbeta med andra kollegor i arbetslaget och kan skapa goda relationer till barn i olika åldrar. Du har ett gott bemötande gentemot såväl barn som vårdnadshavare.
  • Har goda kunskaper i svenska, såväl tal som skrift.
  • Det är meriterande med erfarenhet av Npf, diabetes eller Downs syndrom.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Vem är du?
Genom samarbete, nytänkande och ett stort servicefokus vill du vara med och utveckla Skara kommun till att bli en bättre stad att bo, leva och verka i.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig en nära organisation där du har möjlighet till utveckling. Vi är professionella med stort servicefokus. Vi vågar genom att ta för oss och vill hela tiden bli bättre. Hos oss har du rätt till en rökfri arbetstid.

Som medarbetare i Skara kommun erbjuds du ett flertal friskvårdsinsatser på såväl individ som grupp- och organisationsnivå.

Tillsammans skapar vi ett bättre Skara!

Anställningsvillkor

Till förskolan Rödklövern söker vi:
- 1 barnskötare. Visstid på 100 % med tillträde 21-08-02 eller enl. överenskommelse, dock längst tom 2022-07-01, men med möjlighet till förlängning.

Erfarenhet av NPF eller diabetes är meriterande.

Till förskolan Källeboda söker vi:
- 1 barnskötare. Visstid på 75 % med tillträde 21-08-02 eller enl. överenskommelse, dock längst tom 2022-07-01, men med möjlighet till förlängning.

Erfarenhet av Downs syndrom är meriterande.

Urval och intervjuer kan komma att ske under ansökningsperioden så välkommen med din ansökan idag!

Registerutdrag

Skara kommun vill stärka skyddet för barn och elever och tillämpar en utökning av det lagstadgade registerskyddet (lagen om registerkontroll 2000:873). Registerkontroll görs för all personal som anställs eller ska göra praktik inom Barn- och utbildningsförvaltningen. Blir du aktuell för tjänsten ska du kunna lämna in ett registerutdrag från Polisens belastningsregister. Registerutdraget ska gälla för anställning inom förskola, skola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet. Blankett för att beställa ett registerutdrag finns att ladda ner från webbplatsen http://www.polisen.se/service

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-08-02 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 75-100%
Ort Skara
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/38
Kontakt
  • Camilla Jansson, Rektor Förskolan Rödklövern, 0511-329 41
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare nås via kommunens växel, 0511-320 00
Publicerat 2021-03-12
Sista ansökningsdag 2021-04-15

Inapoi la locuri de munca vacante