Skara kommun, Barn och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsförvaltningen arbetar för att ge barn och elever bästa möjliga kvalitet på utbildning. Vi arbetar tillsammans och framåt på ett hållbart och långsiktigt sätt samt värdesätter organisationens samlade kompetens.
Vi ser vikten av att utgå från barn och elevers motivation och intresse, lära tillsammans och tänka kreativt. Att dra nytta av den digitala teknikutvecklingen samt öppna upp för olika lärmiljöer är en självklarhet för oss.

Till vår hjälp har vi våra ledord

Tillsammans och framåt - Mod och initiativ - Engagemang och service

I Skara finns 14 kommunala förskolor. Förskolan Ving och Lindängen ligger i Axvall och Varnhem, mitt i natursköna Valle, med hed, skog, sjö och äng runt omkring. Förskolan Ving arbetar med Före Bornholmsmodellen, hållbar utveckling och har vunnit miljöpris för sitt samarbete med den lokala butiken. Förskolan Lindängen som ligger i Varnhem arbetar med språkutveckling och marte meo principer. Natur och miljö är en del av vårt dagliga arbete.

Förskolorna Ving och Lindängen växer och därför söker vi nu utbildade barnskötare till verksamheterna. Är du rätt person? Varmt välkommen med din ansökan!

Du kan läsa mer om förskolorna Ving och Lindängen här:
https://www.skara.se/barn--utbildning/barnomsorg/forskola/kommunala-forskolor.html

Ditt uppdrag

Förskolan ska stimulera barns utveckling och lärande samt erbjuda barnen en trygg omsorg. Förskolan ska främja allsidiga kontakter och social gemenskap och förbereda barnen för fortsatt utbildning.

Som barnskötare inom verksamheten ansvarar du för att barnen får en trygg, utvecklande, stimulerande och lärorik vistelse på förskolan. Förekommande arbetsuppgifter är bland annat att barnen stimuleras inomhus såväl som utomhus.

Vi söker dig som:

  • Är utbildad barnskötare
  • Är en trygg person som gillar att jobba med barn och har fokus både på lärande och omsorg samt förmåga att stimulera barn i olika åldrar.
  • Har förmågan att samarbeta med andra kollegor i arbetslaget och kan skapa goda relationer till barn i olika åldrar. Du har ett gott bemötande gentemot såväl barn som vårdnadshavare.
  • Har goda kunskaper i svenska, såväl tal som skrift.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Vem är du?
Genom samarbete, nytänkande och ett stort servicefokus vill du vara med och utveckla Skara kommun till att bli en bättre stad att bo, leva och verka i.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig en nära organisation där du har möjlighet till utveckling. Vi är professionella med stort servicefokus. Vi vågar genom att ta för oss och vill hela tiden bli bättre.

Som medarbetare i Skara kommun erbjuds du ett flertal friskvårdsinsatser på såväl individ som grupp- och organisationsnivå.

Tillsammans skapar vi ett bättre Skara!

Anställningsvillkor

Anställningarna är visstid, 50%-100% med tillträde enligt överenskommelse t.o.m. 2021-12-31.

Urval, intervjuer och tillsättning kan komma att ske under ansökningstiden.

Registerutdrag

Skara kommun vill stärka skyddet för barn och elever och tillämpar en utökning av det lagstadgade registerskyddet (lagen om registerkontroll 2000:873). Registerkontroll görs för all personal som anställs eller ska göra praktik inom Barn- och utbildningsförvaltningen. Blir du aktuell för tjänsten ska du kunna lämna in ett registerutdrag från Polisens belastningsregister. Registerutdraget ska gälla för anställning inom förskola, skola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet. Blankett för att beställa ett registerutdrag finns att ladda ner från webbplatsen http://www.polisen.se/service

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 5
Sysselsättningsgrad 50%-100%
Ort Axvall och Varnhem
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/43
Kontakt
  • Freja Lindahl, 0511-320 90
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare nås via kommunens växel, 0511-320 00
Publicerat 2021-03-15
Sista ansökningsdag 2021-04-18

Wróć do ofert pracy