Skara kommun Katedralskolan

Vi är en skolkommun i framkant med kunskap för hela livet. Förvaltningen ansvarar för barnomsorg och utbildning från förskola till vuxenutbildning. I verksamheten ingår tydliga inslag av entreprenörskap men också musikskola, ungdomens hus och elevhälsa. I kommunen finns en lång tradition av utbildning och förutom ett av Sveriges äldsta läroverk från 1641 finns också Sveriges lantbruksuniversitet, Skara skolscen och Axevalla hästcentrum.

Nu söker vi en ny medarbetare till vår verksamhet.

Arbetet innebär

Vi söker dig som är erfaren och legitimerad lärare, behörig i att undervisa i handelskurser på gymnasiets Försäljning- och serviceprogram. Du ansvarar för planering, genomförande, uppföljning, utvärdering och utveckling av undervisningen. Du arbetar med IKT i det dagliga arbetet. Undervisningen kommer att vara förlagd både på gymnasiets nationella program samt på vuxenutbildningen.

Kvalifikationer

  • Legitimerad lärare, behörig att undervisa inom handelskurser på gymnasienivå.
  • Ha en kreativ förmåga, tänka nytt och våga ta initiativ.
  • Vara en trygg pedagogisk ledare.
  • Ha god förmåga att strukturera, planera, organisera och följa upp det pedagogiska arbetet utifrån de styrdokument som finns.
  • Ha god förmåga att skapa respektfulla relationer med ungdomar, föräldrar och kollegor.

Du har en god förmåga att skapa goda relationer med eleverna, göra dem motiverade och väcka deras intresse, samt upprätthålla ett gott ledarskap. Andra förmågor vi värdesätter är samarbetsförmåga, prestigelöshet och lyhördhet inför elevers skiftande behov.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Urval, intervjuer och tillsättning kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Vem är du?

Skara kommun värdesätter att du har en medvetenhet kring att skolan är till för alla och att uppdraget som pedagog är att möta alla oavsett förmågor, bakgrund och sociala/ekonomiska möjligheter.

Anställningsvillkor

Tjänsten är 75% tillsvidare, semestertjänst med start 2024-08-09. Tjänsten är förlagd på Vuxenutbildningen men riktad mot gymnasieskolan.

Registerutdrag

Arbetsgivaren har en rätt och i många fall en skyldighet att ta del av utdrag från belastningsregister. Skyldigheten för arbetsgivaren inträffar i arbeten där medarbetaren kommer att ha kontakt med barn och ungdomar. Blir du aktuell för tjänsten ska du kunna lämna in ett registerutdrag från Polisens belastningsregister. Blankett för att beställa ett registerutdrag finns att ladda ner från Polisens webbplats: Belastningsregistret - begära utdrag | Polismyndigheten (polisen.se)

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2024-08-09
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 75%
Ort Skara
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/116
Kontakt
  • Sara Barndik, 0511-32344
Publicerat 2024-05-29
Sista ansökningsdag 2024-06-12

Tillbaka till lediga jobb