Skara kommun, Barn och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsförvaltningen arbetar för att ge barn och elever bästa möjliga kvalitet på utbildning. Vi arbetar tillsammans och framåt på ett hållbart och långsiktigt sätt samt värdesätter organisationens samlade kompetens.
Vi ser vikten av att utgå från barn och elevers motivation och intresse, lära tillsammans och tänka kreativt. Att dra nytta av den digitala teknikutvecklingen samt öppna upp för olika lärmiljöer är en självklarhet för oss.

En av våra rektorer på Mariebergskolan ska gå vidare mot nya utmaningar och vi söker därför efter en ny rektor. Mariebergskolan är en F-6 skola med cirka 300 elever, på skolan arbetar två rektorer i ett rektorsteam.

Är du intresserad av att arbeta i Mariebergskolans rektorsteam är du varmt välkommen med din ansökan!

Ditt uppdrag
Uppdraget som rektor innebär att tillsammans med ytterligare en teamrektor ha personal, ekonomi och verksamhetsansvar för Mariebergskolan. Som rektor fokuserar du på verksamheten i ett helhetsperspektiv och leder och driver verksamhetsutveckling utifrån behov och övergripande mål. Du arbetar i ett tydligt pedagogiskt ledarskap med eleverna i fokus och stödjer lärande och kvalitetsarbete i verksamheten.

Vem är du?
Vi söker dig som brinner för ledarskap och som med våra ledord tillsammans och framåt, engagemang och service, mod och initiativ som utgångspunkt strävar mot våra gemensamma mål. För att lyckas är du en självklar förebild, lyhörd och har en förmåga att ta tillvara på medarbetarnas drivkrafter och vilja till utveckling. Du skapar goda relationer och förtroende genom att vara tydlig och våga sätta gränser.

Du har ett mycket stort engagemang i ditt arbete och tror på att alla elever har möjlighet att lyckas. Du arbetar strategiskt med fokus på måluppfyllelse, utveckling och systematiskt kvalitetsarbete. Du är modig och kan utmana medarbetarna på ett positivt sätt, samt ta tillvara deras kompetenser. Du är flexibel, prestigelös och kreativ samt har en god förmåga att planera och strukturera ditt arbete. Din kommunikativa förmåga är mycket god både i tal och i skrift. Du samarbetar förtroendefullt med kollegor, medarbetare, elever och föräldrar.

För att lyckas i rollen som ledare behöver du:

  • ha pedagogisk insikt genom utbildning och erfarenhet
  • vara en god pedagogisk ledare
  • ha förmåga att initiera och driva igenom förändrings- och utvecklingsarbete
  • erfarenhet av systematiskt kvalitetsarbete
  • erfarenhet av utvecklingsarbete
  • erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation
  • Ha god insikt i skolväsendets styrdokument

Det är meriterande med tidigare erfarenhet av skolledning eller annat ledningsarbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vill du läsa mer om Mariebergsskolan så hittar du mer information här:
Läs mer om våra skolor

Urval, intervjuer och tillsättning kan komma att ske under ansökningstiden.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig en nära organisation där du har möjlighet till utveckling. Vi är professionella med stort servicefokus. Vi vågar genom att ta för oss och vill hela tiden bli bättre. I Skara strävar vi mot det hållbara yrkeslivet, har förmånlig friskvård samt tillämpar rökfri arbetstid.

Tillsammans skapar vi ett bättre Skara!

Anställningsvillkor
Anställningen är tillsvidare på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Registerutdrag
Skara kommun vill stärka skyddet för barn och elever och tillämpar en utökning av det lagstadgade registerskyddet (lagen om registerkontroll 2000:873). Registerkontroll görs för all personal som anställs eller ska göra praktik inom Barn- och utbildningsförvaltningen. Blir du aktuell för tjänsten ska du kunna lämna in ett registerutdrag från Polisens belastningsregister. Registerutdraget ska gälla för anställning inom förskola, skola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet. Blankett för att beställa ett registerutdrag finns att ladda ner från webbplatsen http://www.polisen.se/service.

Anställningsform Vast dienstverband
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Skara
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/189
Kontakt
  • Erik Eriksson, Tf förvaltningschef, 0511-32298
  • Pernilla Bergman, 0511-32014
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare nås via kommunens växel, 0511-320 00
Publicerat 2019-12-04
Sista ansökningsdag 2020-01-07

Terug naar vacatures