Skara kommun, Förvaltningen för Service och Teknik

Förvaltningen för Service och teknik strävar efter att vara den självklara samarbetspartnern för de som bor och verkar i Skara och Götene kommun. Vi ansvarar för lokalvård, kost, fastigheter, gator och parker.

Beskrivning

Avdelningen för Gata och Park söker en Trafikingenjör/Gatuingenjör. Tillsammans med vår andra trafikingenjör ansvarar du främst för kommunens vägskyltning, lokala trafikföreskrifter, TA-planer, trafiksäkerhet, torghandel, tillstånd för nyttjande av offentlig platsmark och parkeringar.
I tjänsten kan även andra på avdelningen förekommande arbetsuppgifter gällande drift och underhåll ingå.

Arbetsuppgifter

Tjänsten som Trafikingenjör innebär många samarbeten både inom och utanför förvaltningen, externt sker samarbete med konsulter och entreprenörer, berörda fastighetsägare, ledningsägare och andra som berörs av vår verksamhet. Allmänheten är en stor kontaktyta med mycket frågor.

I arbetet krävs ett nära samarbete med kollegorna inom avdelningen men även mot andra delar av kommunen. Övriga arbetsuppgifter som innefattas i tjänsten är framtagande av handlingsplaner, rutiner och kalkyler gällande trafikområdet.
Du kan också utifrån kunskap och intresse komma att vara delaktig i övriga frågor som rör drift och- underhåll såsom frågor gällande reinvesteringsprojekt, beläggningsunderhåll, belysning, broar m.m.

Kvalifikationer

 

Vi söker en dig som har högskoleutbildning med inriktning på infrastruktur, väg/anläggningsteknik eller arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig.  Du behöver god social och kommunikativ förmåga. Du är initiativtagande och arbetar bra i grupp, men rollen kräver även att du kan arbeta självständigt. Vidare är du driven, utvecklingsinriktad och vill arbeta mot uppsatta mål.

Du är bra på att formulera dig på svenska i både tal och skrift.

Det är meriterande men inget krav med yrkeserfarenhet av liknande arbete inom privat och/eller offentlig sektor. 

Du har god datorvana och är bekväm med att ta genomtänkta och snabba beslut.


Villkor


Urval och tillsättning kan komma att ske under ansökningstidens gång.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Skara
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/52
Kontakt
  • Mats Bäck, 0511-32205
Facklig företrädare
  • Nås genom kommunens växel, 0511-320 00
Publicerat 2021-04-07
Sista ansökningsdag 2021-04-28

Retour aux postes vacants