Skara kommun,

Barn- och utbildningsförvaltningen arbetar för att ge barn och elever bästa möjliga kvalitet på utbildning. Vi arbetar tillsammans och framåt på ett hållbart och långsiktigt sätt samt värdesätter organisationens samlade kompetens.
Vi ser vikten av att utgå från barn och elevers motivation och intresse, lära tillsammans och tänka kreativt. Att dra nytta av den digitala teknikutvecklingen samt öppna upp för olika lärmiljöer är en självklarhet för oss.

Till stöd i vårt arbete har vi våra ledord
Tillsammans och framåt - Mod och initiativ - Engagemang och service

Nu söker vi en ny medarbetare till vår verksamhet.

Ditt uppdrag

Viktoriaskolan öppnade hösten 2017 och erbjuder ljusa och luftiga lokaler. På skolan finns fyra moderna NO-salar. Skolan består av sex stycken arbetslag och i arbetslagen finns klasser från varje årskurs.

Du ansvarar för undervisning i år 7-9, MA/NO/TK. Varje årskurs har fyra matematiklektioner i veckan. Vid ett av dessa pass samarbetar du med två kollegor där ni tillsammans grupperar och undervisar två klasser, så kallat "trippelmatte". På Viktoriaskolan har du alltid en kollega i ditt ämne. Tillsammans med dina kollegor planerar, bedömer och utvecklar du undervisningen på skolan. Ett utökat samarbete med kommunens gymnasieskola, Katedralskolan, bland annat genom gemensamma ämneslagstider ger dig också möjlighet att påverka och utveckla vårt arbete.

I ditt uppdrag är du också mentor för en klass tillsammans med en kollega. Varje vecka träffas ni i arbetslaget under en och en halv timma då ni arbetar med eleven i centrum. Du och dina ämneskollegor träffas också en timma i veckan och då sätter ni ämnet i centrum och hur ni differentierar undervisningen utifrån era elever.

Vi är en stor arbetsplats där vi tycker det är viktigt att samarbeta. Vi tycker det är viktigt att vi erbjuder en likvärdighet och att vi kan arbeta ämnesövergripande för att skapa en känsla av sammanhang för våra elever.

För att arbeta som lärare i Skara kommun behöver du

  • Vara legitimerad lärare, behörig att undervisa i år 7-9 i Matematik och NO-ämnen.
  • Ha en kreativ förmåga, tänka nytt och våga ta initiativ.
  • Vara en trygg pedagogisk ledare.
  • Ha god förmåga att ta olika perspektiv.
  • Ha god förmåga att strukturera, planera, organisera och följa upp det pedagogiska arbetet utifrån de styrdokument som finns.
  • Ha god förmåga att skapa respektfulla relationer med barn, föräldrar och kollegor.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Urval, intervjuer och tillsättning kan komma att ske under ansökningstiden.

Vem är du?
Genom samarbete, nytänkande och ett stort servicefokus vill du vara med och utveckla Skara kommun till att bli en bättre stad att bo, leva och verka i.

Skara kommun värdesätter att du har en medvetenhet kring att skolan är till för alla och att uppdraget som pedagog är att möta alla oavsett förmågor, bakgrund och sociala/ekonomiska möjligheter.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig en nära organisation där du har möjlighet till utveckling. Vi är professionella med stort servicefokus. Vi vågar genom att ta för oss och vill hela tiden bli bättre. Hos oss har du rätt till en rökfri arbetstid.

Tillsammans skapar vi ett bättre Skara!

Anställningsvillkor

Tjänsterna är tillsvidare, 100%, ferietjänst.

Registerutdrag

Skara kommun vill stärka skyddet för barn och elever och tillämpar en utökning av det lagstadgade registerskyddet (lagen om registerkontroll 2000:873). Registerkontroll görs för all personal som anställs eller ska göra praktik inom Barn- och utbildningsförvaltningen. Blir du aktuell för tjänsten ska du kunna lämna in ett registerutdrag från Polisens belastningsregister. Registerutdraget ska gälla för anställning inom förskola, skola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet. Blankett för att beställa ett registerutdrag finns att ladda ner från webbplatsen http://www.polisen.se/service

Tjänsterna tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2020-08-10 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100
Ort Skara
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/35
Kontakt
  • Theres Kling, 0511-322 96
  • Maria Eriksson, 0511-322 40
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare nås via kommunens växel, 0511-320 00
Publicerat 2021-03-17
Sista ansökningsdag 2021-04-12

Retour aux postes vacants