Skara kommun, Barn och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsförvaltningen arbetar för att ge barn och elever bästa möjliga kvalitet på utbildning. Vi arbetar tillsammans och framåt på ett hållbart och långsiktigt sätt samt värdesätter organisationens samlade kompetens.
Vi ser vikten av att utgå från barn och elevers motivation och intresse, lära tillsammans och tänka kreativt. Att dra nytta av den digitala teknikutvecklingen samt öppna upp för olika lärmiljöer är en självklarhet för oss.

Katedralskolan är en av landets äldsta gymnasieskolor och hos oss finns nationella program samt IB (International Baccalaureate) inom det tre-åriga gymnasiet. På Katedralskolan finns också introduktionsprogrammen samt en gymnasiesärskola.

Till stöd i vårt arbete har vi våra ledord
Tillsammans och framåt - Mod och initiativ - Engagemang och service

Nu söker vi en ny medarbetare till vår verksamhet.

Ditt uppdrag

De elever som talar ett annat modersmål än svenska i sitt hem har rätt till undervisning i sitt modersmål.

Undervisningen ska hjälpa eleven att utveckla sitt språk och lära sig mer om den egna kulturen. Den ska också underlätta deras utveckling till tvåspråkiga individer med dubbel kulturell identitet.

Katedralskolan, Skara kommun söker nu modersmålslärare i arabiska. Uppdraget innebär att undervisa i arabiska under läsåret 20/21.

Uppdraget innefattar modersmålsundervisning i arabiska.

För att lyckas i rollen behöver du

Du ska ha goda kunskaper i både det arabiska och det svenska språket.

Pedagogisk utbildning, gärna lärarutbildning, ses som meriterande. Vi lägger även stor vikt till personlig lämplighet.

Vem är du?

Genom samarbete, nytänkande och ett stort servicefokus vill du vara med och utveckla Skara kommun till att bli en bättre stad att bo, leva och verka i.

Skara kommun värdesätter att du har en medvetenhet kring att skolan är till för alla och att uppdraget som pedagog är att möta alla oavsett förmågor, bakgrund och sociala/ekonomiska möjligheter.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig en nära organisation där du har möjlighet till utveckling. Vi är professionella med stort servicefokus. Vi vågar genom att ta för oss och vill hela tiden bli bättre. Hos oss har du rätt till en rökfri arbetstid.

Tillsammans skapar vi ett bättre Skara!

Anställningsvillkor

Tjänsten är visstid 10 % och tidsbegränsad under läsåret 20/21. Urval, intervjuer och tillsättning av tjänsten kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Registerutdrag

Skara kommun vill stärka skyddet för barn och elever och tillämpar en utökning av det lagstadgade registerskyddet (lagen om registerkontroll 2000:873). Registerkontroll görs för all personal som anställs eller ska göra praktik inom Barn- och utbildningsförvaltningen. Blir du aktuell för tjänsten ska du kunna lämna in ett registerutdrag från Polisens belastningsregister. Registerutdraget ska gälla för anställning inom förskola, skola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet. Blankett för att beställa ett registerutdrag finns att ladda ner från webbplatsen http://www.polisen.se/service

Sök gärna mer information om Skara kommun på www.skara.se . Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Vi tar enbart emot ansökningar digitalt via vårt rekryteringsprogram Varbi. Använd knappen längst ned i annonsen.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 10%
Ort Skara
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/109
Kontakt
  • Petra Björk, 0511-321 78
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare nås via kommunens växel, 0511-320 00
Publicerat 2020-09-09
Sista ansökningsdag 2020-09-21

Retour aux postes vacants