Skara kommun, Omsorgsförvaltningen

Tillsammans ger vi vård och stöd till invånare som av olika skäl behöver det. I verksamheten ingår exempelvis särskilda boenden, socialtjänst, hemtjänst, personlig assistans och anhörigstöd. Vi sätter individen i fokus och har ett gott bemötande. Vi tar tillvara på önskemål från de vi finns till för och deras anhöriga. Med ett respektfullt och lyhört bemötande bygger vi trygghet och kvalitet i verksamheten.

Vill du ha ett av sommarens roligaste jobb?

Vi jobbar med människor. Riktiga människor. Människor, precis som du som lever livet. Vill du hjälpa andra leva ett gott liv? Sök då sommarjobb hos oss inom äldreomsorgen i Skara kommun!

Arbetet innebär: 

Arbetsuppgifterna innebär att underlätta det dagliga livet för personer som på grund av ålder eller sjukdom behöver stöd för att klara sig i vardagen. Huvudprincipen är att utifrån brukarens beviljade insatser, självbestämmande och delaktighet ge stöd och hjälp. Arbetet består av stöttning och hjälp med personlig omvårdnad och serviceinsatser. Den personliga omvårdnaden kan t ex. vara duschhjälp, morgon- middag- och kvällshjälp. Serviceinsatser kan vara t ex. städning. Arbetstiderna fördelas dag/ kväll/helg. Tjänstgöringsgrad kan variera.  

Arbetet som sommarvikarie inom vård och omsorg är ett givande och utvecklande arbete med stimulerande arbetsuppgifter, där din personlighet är viktig!

Annonsen gäller följande verksamheter:

Särskilt boende/Korttidsboende

Du arbetar på ett särskilt boende eller korttidsenhet, där arbetar du på en avdelning med sju till elva boende. I ditt arbete stödjer du brukarens behov och önskemål, arbetet innehåller allt från omvårdnad till aktiviteter. Vissa enheter kräver B-körkort. 

Hemvård

Du är ett personligt stöd för den enskilde i dennes hem, och arbetar efter brukarens behov och önskemål. Arbetet innebär att du kompenserar det den enskilde inte klarar själv i vardagen efter beslut. Vissa enheter kräver B-körkort. 

Dagvård

Du arbetar med öppen verksamhet inom dagvård och dagverksamhet som är ett komplement till hemvården. Arbetet innehåller flera olika aktiviteter. Vissa enheter kräver B-körkort. 

Mat och inköpsgruppen

Du arbetar i en liten servicegrupp som beställer och levererar färdiga lunchportioner samt levererar matkassar till brukare som är beviljade stödet från kommunen. Du arbetar endast vardagar och arbetstiden är förlagd på dagtid. Enheten kräver B-körkort för manuell växellåda. 

Skriv gärna i din ansökan om du har speciella önskemål om placering. Har du tidigare haft sommarjobb inom Skara kommun, skriv då vart i din ansökan. 

Kvalifikationer:

  • Vara minst 18 år
  • Ha ett genuint intresse för människor
  • Ha hög servicekänsla
  • God förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift

För vissa arbeten ska du ha B-körkort och vissa verksamheter kräver utdrag ur belastningsregistret. 

Vem är du? 

Vi söker dig som är intresserad av att arbeta med människor som är i behov av hjälp och stöd. Du måste vara engagerad och lyhörd för omgivningens krav och behov. Vi behöver positiva medarbetare som ser möjligheter, i en verksamhet där ingen dag är den andra lik. Din insats är viktig!

Du måste våga ta egna initiativ och inte vara rädd för att ta i. Du arbetar i team och därför ställer vi höga krav på god kommunikationsförmåga och samarbetsförmåga.

Övrig information och förmåner 

Vi erbjuder dig ett tydligt introduktionspaket och kvalitetssäkrar ditt arbete genom obligatoriska introduktionsdagar. Du har möjlighet till förlängt arbete efter semesterperioden!

Urvalsprocessen påbörjas omgående och sker löpande under hela ansökningstiden, så välkommen in med din ansökan redan idag!

Anställningsform Sommarjobb/Säsongsanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Timlön
Antal lediga befattningar 130
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Skara
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/257
Kontakt
  • Alexandra Gustafsson, 0511-32317
  • Jessica Marvén, 0511-32873
Facklig företrädare
  • Kommunal, Nåsviaväxeln
  • Vision, Nåsviaväxeln
Publicerat 2022-12-12
Sista ansökningsdag 2023-06-26

Tillbaka till lediga jobb